Technical Manager

Voor onze Opdrachtgever zijn wij per direct op zoek naar een Technical Manager uit de regio Rotterdam. Ben jij een technische multitasker, coach en een consultant voor medewerkers, collega’s en afdelingshoofden. Met jouw aansturing bereik je een optimale inzet van de voertuigen van onze Opdrachtgever. Als technical manager ga je op daadkrachtige, kundige en empathische wijze voor een fantastische voertuigperformance.

Functieomschrijving

Jij fungeert als technical manager samen met je hoogopgeleide medewerkers als hét kenniscentrum over alle voertuigspecifieke aspecten voor bus, tram, metro of treinen. Voertuigtechniek bestaat uit de hoofddisciplines elektrotechniek, automatisering en werktuigbouw. Jouw team wordt ingezet op de aankoop van nieuwe voertuigen, het optimaliseren en ondersteunen van het beheer en de adaptatie van voertuigtekeningen/documentatie, optimaliseren van onderhoudsstrategieën en concepten zoals Condition Based Maintenance en/of Predictive Maintenence en het uitvoeren van haalbaarheidsstudies van modificaties. Je medewerkers ondersteunen de technische specialisten in de onderhoudswerkplaatsen en de Reliability Engineers. Ook kun jij ze inzetten als technisch specialist/projectleider op meer monodisciplinaire projecten, advies- en onderzoeksopdrachten. Verder onderhoud je contact met (toe)leveranciers van railvoertuigen en de collega’s van Infrastructuur. Dat is in het kort wat jij in je nieuwe, sturende rol doet.

Op de afdeling Vlootmanagement, waar Voertuigtechniek onder valt, blijft alles rijden. Het werk is Dynamisch en afdelingscultuur is informeel en ons kent ons: dat is hoe jouw nieuwe werkomgeving eruit ziet. Ook geldt ‘afspraak is afspraak’ en wordt er kritisch naar jouw prestatie en die van je team gekeken.

Functie-eisen

Dit is geen alledaagse routineklus, elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Jij lost ze op en houdt het hoofd koel. Daarbij houd je continu voor ogen dat bussen, trams, metro’s en treinen klaar voor de start staan. Met jouw leidinggevende capaciteiten en uitstekende technische kennis draai je er je hand niet voor om de continuïteit van het operationele proces te waarborgen in combinatie met het coachen en op de juiste halte zetten van je vakmensen. Daarnaast heb je:

 • een WO opleiding met minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur Werktuigbouw , Elektrotechniek of een vergelijkbare studie;
 • kennis van en ervaring met de rolling-stock-branche;
 • goede communicatieve vaardigheden op elk niveau: van directe collega’s tot directie;
 • de vaardigheid complexe (technische) zaken helder en duidelijk te verwoorden;
 • kennis van Engels in woord en geschrift, en liefst ook Duits;
 • ervaring met MS Office, Projects en SAP;
 • doorzettingsvermogen, strategisch inzicht.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een goede arbeidsbemiddeling waarbij jouw wensen vooropstaan;
 • Een baan voor 36 uur per week;
 • Je mag gratis gebruik maken van het vervoersnetwerk van onze Opdrachtgever;
 • Een salaris dat past bij je ervaring, leeftijd en functie;
 • Studiemogelijkheden;
 • Een screening of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Heb jij interesse in deze functie? Solliciteer dan direct!

Direct solliciteren?

Betreft vacaure:

Je naam (verplicht):

Je e-mail (verplicht):

Je telefoonnumer (verplicht):

Je motivatie (verplicht):

Opmerkingen:

Voeg je CV toe (verplicht):